Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Den saftige havretærte er skøn til en varm kop kaffe - her har vi bagt en sprød tærte med ristede havregryn, valnødder, sirup og lidt citron.
Knasende sprød havretærte
1 tærte til ca. 8-10
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Tærtedej:
225 g hvedemel
2 tsk sukker
½ tsk salt
Fyld:
4 æg
75 g sukker
75 g farin
½ tsk salt
Tilbehør:
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovnvarme.
  2. Tærtedej: Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt afkølet smør og mælk. Saml dejen og pres den ud i en tærteform (24-26 cm). Læg evt. en frysepose eller et stykke film hen over dejen for at undgå klistrede fingre, når dejen presses ud i formen. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
  3. Bred havregryn og grofthakkede valnødder ud på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen i ca. 10 min. Lad dem afkøle.
  4. Pisk æggene let sammen. Bland sukker og farin sammen med mel, kanel og salt og rør æggene i. Tilsæt sirup, smeltet smør, vanilje og fintrevet citrusskal. Vend havregryn og valnødder i og hæld fyldet i tærtebunden.
  5. Bag tærten 45-55 min. Tjek med en tandstikker, om tærten er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge