Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Frisk og cremet hverdagsret med masser af smag.
Kødboller i rejesovs med ærter
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: ca. 20 min.
2 tsk. salt
4 spsk. hvedemel
1 æg
ca. 2 dl mælk
Fyld:
100 g ærter
Rejesovs:
2 spsk. smør
2 spsk. mel
ca. 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
  1. Rør kødet sejt med salt. Rør gradvist mel, æg, mælk og peber i, og rør, til farsen er smidig. Stil den i køleskabet ca. 30 min., og rør evt. mere mælk i.
  2. Form farsen til 25-30 stk. mellemstore kødboller med en ske.
  3. Læg kødbollerne i næsten kogende, letsaltet vand. Lad dem koge i ca. 12 min., eller til de stiger op til overfladen af vandet.
  4. Skræl kartoflerne og kog dem i 15-20 min. Skær blomkålen i små buketter, og damp dem i 4-5 min. i en si over den samme gryde som kartoflerne.
  5. Rejesovs: Smelt smørret, og lad det opsuge melet. Tilsæt gradvist kogevand fra bollerne og piskefløde. Pisk godt, mens sovsen koger igennem – det tager ca. 5 min. Tilsæt de varme kødboller og rejer, bring sovsen op til kogepunktet, og smag den til med salt, peber og citronsaft. Vend ærter, dampede blomkålsbukketter og hakket dild i sovsen, og servér straks retten med kogte kartofler.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard, Karen Hare, Sandra Laigh Draznin og Susanne Engelstoft Rasmussen.
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD / OPSKRIFTER: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri