Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hakket kød er et hit hos både store og små og kan tilberedes på uendeligt mange måder. Her er en ret inspireret af det mellemøstlige køkken og i øvrigt helt uden mejeriprodukter.
Kødboller i sesamsovs
4 personer
Arbejdstid: ca. 30 min.
Koge-/bagetid: ca. 45 min.
Kødboller:
400-500 g hakket oksekød
ca. ½ tsk. stødt kanel
Sesamsovs med citron:
3-4 fed hvidløg
Ovnbagte kartofler:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. persille
Tilbehør: evt. citronbåde og brød
Sådan gør du:
  1. Kødboller:
  2. Ælt kødet med kanel, salt og peber.
  3. Sæt en gryde over med vand og salt, og bring det i kog. Form ca. 16 aflange kødboller. Læg dem i det kogende vand, og skru ned. Kog i ca. 15 min.
  4. Sesamsovs:
  5. Hak løget, og steg det klart i olie. Tilsæt knust hvidløg, og steg i yderligere et par min., og derefter tahin. Pisk godt. Spæd med citronsaft og ca. 4 dl af kogevandet fra kødbollerne. Hold kødbollerne varme i resten af kogevandet.
  6. Kom kødbollerne i sesamsovsen. Smag retten til med citronsaft, salt og peber.
  7. Ovnbagte kartofler:
  8. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie på bagepapir på en bageplade. Sæt kartoflerne i ovnen, og tænd på 200 grader varmluft (eller 225 grader uden varmluft). Bag i ca. 45 min., til de er møre og gyldne.
  9. Nyd rygende varme kødboller i sesamsovs med kartofler, drys med salt og hakket persille. Servér evt. med citronbåde og brød.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri