Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

KødDiabeteskost
Opskriften er fra „Let mad – til dig, der vil tabe i vægt” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.
Kogt kalv med rodurtepureer
Sådan gør du:
  1. Kom 1⁄2 kg kalvebov eller kalvebryst uden ben i en gryde med vand, der netop dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen og tilsæt salt, 6-8 hele peberkorn og en suppevisk af porretop, laurbærblad, timiankvist og persille. Lad kødet koge sagte i ca. 1 time.
  2. Skræl 2 kartofler (ca. 125 g), 1 skive selleri (ca. 75 g), 1 pastinak eller persillerod (ca. 150 g), 2 gulerødder (ca. 125 g) og pil 1 løg (ca. 60 g). Kom kartofler og grønsager i suppen og lad dem koge godt møre i 20-30 min.
  3. Tag kødet op af suppen og hold det varmt. Blend 1 kartoffel, selleri og pastinak eller persillerod med 1⁄2 dl af suppen. Tilsæt 2 spsk hakket persille. Blend 1 kartoffel, gulerod og løg med 1⁄4 dl af suppen.
  4. Smag til med timian. Smag pureerne til med salt og peber. Skær halvdelen af kødet i tynde skiver og anret det med de 2 slags puré og 1⁄2 stykke rugbrød pr. person
Tips!
Resten af kødet kan anvendes til kalvefrikassé eller i karrysovs. Er der suppe tilovers, kan den bruges til tomatsuppe eller som basis for en klar suppe med urter.
Velbekomme!
Foto: Diabetesforeningen/Opskrift: Diabetesforeningen
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri