Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En overdådig lagkage, lagt sammen af hjemmebagte kokosbunde omkring en fløjlsblød citroncreme.
Kokoskage med citron
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 40 min.
Fryse-egnet uden pynt
Kagebunde:
4 æg
425 g hvedemel
¼ tsk salt
375 g sukker
Citroncreme:
150 g sukker
Citronsirup:
1 dl sukker
1½ dl vand
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smør 2 springforme (22-24 cm) med smør og drys dem med mel. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Del æggene i blommer og hvider. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  2. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk vaniljesukker i. Vend melet i dejen skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen lidt ad gangen. Vend kokosmel i dejen.
  3. Fordel dejen i de to smurte forme og bag kagerne 35-40 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem hvile i formene 5 min., før de løsnes kanten rundt og vendes ud på en rist til afkøling.
  4. Citroncreme:
    Pisk æg geblommer, sukker, majsstivelse og mælk eller fløde sammen i en gryde. Tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft og pisk cremen over varmen, til den når kogepunktet. Kog igennem under omrøring i 1 minut og hæld cremen over i en skål til afkøling. Pisk den kolde citroncreme igennem. Pisk de pasteuriserede æggehvider stive og tilsæt evt. en smule sukker, så de bliver glatte. Vend æggehviderne i citroncremen.
  5. Citronsirup:
    Kog suk ker, vand og citronsaft, til sukkeret er helt opløst. Stil siruppen til afkøling.
  6. Kagen:
    Del hver kage i to bunde. Dryp dem med citronsirup og læg dem sammen med citroncreme i en ren springform. Dæk med plastfilm og stil kagen koldt i mindst 3 timer. Flyt kagen over på et fad og pynt den med flødeskum og ristet kokosmel eller kokosflager.
Tips!
Du kan også lægge kagen sammen med limecreme. Erstat citronskal og citronsaft med samme mængde limeskal og limesaft.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge