Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Hjemmebagte kokos/limebunde er lagt sammen med en limemarengscreme og kokosmel til denne lækre lagkage. Cremen øverst er farvet med grøn frugtfarve.
Kokoslagkage med limecreme
1 kage, ca. 16 stykker
Arbejdstid: 1 1⁄2-2 timer
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Kagebunde:
6 æg
350 g hvedemel
1⁄4 tsk salt
150 g smør
250 + 50 g sukker
Endvidere: smør og kokosmel til formene
Creme/glasur:
400 g sukker
1⁄4 tsk vinsyre
150 g kokosmel
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør 2 springforme (22 cm) med smør og drys dem med kokosmel.
  2. Del æggene i hvider og blommer. Rør kokosmælk sammen med fintrevet limeskal og limesaft. Bland mel med kokosmel, bagepulver og salt. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommerne i lidt ad gangen.
  3. Rør kokosmælk/ lime og mel/ kokosmel i dejen skiftevis lidt ad gangen. Pisk æggehviderne stive og pisk det sidste sukker i. Vend dem forsigtigt i dejen og fordél den i de 2 forme.
  4. Bag kagerne 45-60 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min., inden de tages ud og sættes på en rist.
  5. Bland sukker, vinsyre, salt, æggehvider, fintrevet limeskal og limesaft i en stor skål og stil den i en gryde med næsten kogende vand. Pisk cremen med en håndmikser, til den er let og luftig og kan holde i toppe (det tager 7-8 min.). Tag skålen af varmen og pisk et par min. til.
  6. Del de to kager i to bunde, så der bliver fire i alt. Læg dem sammen med halvdelen af cremen og drys lidt kokosmel mellem hvert lag. Rør evt. lidt grøn frugtfarve i resten af cremen og bred den ud over kagen. Lav små toppe på overfladen med skaftet af en teske og tryk kokosmel i glasuren kanten rundt. Stil kagen et køligt sted (evt. i køleskab) indtil servering.
Tips!
Rist evt. kokosmelet gyldent på en tør pande, inden det bruges til pynt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri