Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Kold kalvesteg gør ethvert frokostbord bedre. Stegen kan tilmed tilberedes dagen før.
Sådan gør du:
  1. Steg:
  2. Fjern fedt og sener på kødet, og bind det med snor, så det holder faconen.
  3. Brun kødet i en stegegryde med smør, og krydr det med salt og peber. Tilsæt hakket løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, krydderier og vin. Steg kødet under låg ved svag varme i ca. 1 time − vend det hvert kvarter. Tag kødet op, når det har en centrumstemperatur på 60-62 grader (rosa, målt med stegetermometer), og lad det afkøle. Sæt det evt. i køleskab.
  4. Sovs:
  5. Sæt en gryde over med ½ liter vand og ½ tsk. salt, og få det i kog. Kog ramsløgsblade og persilleblade i 1 min. Læg dem straks i iskoldt vand.
  6. Sæt 1 dl af kogevandet i køleskab eller fryser, til det er iskoldt. Tryk væden af krydderurterne, og snit dem groft med en kniv. Blend dem med det kolde kogevand i 2-3 min., og si den grønne væske.
  7. Blend sennep og olie sammen, og tilsæt det grønne vand i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.
  8. Anretning:
  9. Skær kødet i tynde skiver, og anret dem på et fad med skyllede, små salatblade. Dryp lidt ramsløgssovs over, og servér resten af sovsen i en skål.
Tips!
Gem fonden fra stegen til sovs en anden dag. Du kan også stege kødet i ovnen ved 200 grader.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri