Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Giv vand, smør, sukker og salt et opkog. Tag gryden af varmen og rør melet i på én gang. Sæt gryden over varmen igen og rør dejen med en træske, til den slipper grydens bund.
  2. Hæld dejen i en skål til afkøling. Rør æggene i dejen ét ad gangen. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i de ønskede faconer: små toppe (profiteroles) og aflange eclairs eller en større krans.
  3. Sæt pladen midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Skru ned til 200 grader og lad dem bage 15-30 min. mere – efter størrelse. Åbn ikke for ovnen de første 20 min. - så vil kagerne falde sammen.
  4. Når de er færdige, skal de være sprøde, høje og lette. Skær straks et snit i hver kage (så dampen kan komme ud) og stil dem til afkøling på en rist.
  5. Hindbærfyld: Fyld de flækkede kager med flødeskum af 1/4 l piskefløde vendt med 200g hindbær moset med 3 spsk sukker. Pynt evt. kagerne med en glasur rørt af flormelis og hindbær eller hindbærsaft.
  6. Citrusfyld: Fyld de flækkede kager med flødeskum af 1/4 l piskefløde vendt med 3-4 spsk lemoncurd eller appelsinmarmelade. Pynt kagerne med en glasur rørt af flormelis, fintrevet skal og saft af citron eller appelsin.
  7. Chokoladeglasur: Kog en sukkerlage af 100 g sukker og 1 dl vand. Tag gryden af varmen og rør 100 g hakket mørk chokolade og 25 g smør i, til det bliver en blank glasur. Lad den afkøle.
  8. Fyld de flækkede kager med flødeskum af 1/4 l piskefløde og pynt med chokoladeglasuren.
Tips!
Vandbakkelsesdej kan opbevares i en plasticpose 1 uge på køl og 1 måned i fryser. Hvis kagerne er blevet bløde, kan de bages sprøde ved 210 grader i ca. 5 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri