Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Supper
Skøn og frisk suppe, serveret med laks, som nærmest smelter på tungen.
Kørvelsuppe og toast med laks
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
150 g porrer
2 spsk smør
1¼ liter vand
Toast med marineret laks:
Citronmarinade:
4 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Snit porrerne fint og skær kartoflerne i små tern. Svits porrer og kartofler i smørret i 5 min., uden at det får farve. Tilsæt vand og lad suppen kog i ca. 20 min., til porrerne og kartoflerne er helt møre.
  2. Skær de groveste stilke af kørvelen, og hak resten groft. Blend suppen med kørvel og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
  3. Hak fennikelfrøene med en kniv. Pres saften af citronen. Gem ca. 1 spsk citronsaft til at smage suppen til med, og bland resten med olie, salt, peber og fennikelfrø i en skål.
  4. Skær laksen i tynde skiver og vend dem i citronmarinaden. Lad fisken trække i 3-4 min., tag den op af marinaden og lad den dryppe af. Anret laksen på brødet.
  5. Smag suppen til med en lille smule citronsaft lige inden servering, og servér suppen med laksetoast.
Tips!
Frys altid fisk, som skal råmarineres, mindst 1 døgn ved minus 18 grader for at fjerne risikoen for parasitter i fisken. Lad laksen tø op i køleskabet, så forringes fiskens kvalitet minimalt ved frysningen. Kørvelsuppe er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri