Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Kransekage
Til ca. 8 personer
Sådan gør du:
  1. Smut 100 g mandler og hak dem fint.
  2. Riv 500 g ren rå marcipan på den grove side af et rivejern.
  3. Ælt marcipanmassen igennem med 1 dl pasteuriserede æggehvider og mandlerne.
  4. Rul dejen i flormelis til fingertykke stænger i forskellige længder med 4 cm’s forskel: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm osv.
  5. Slut af med en kugle til top.
  6. Tryk stængerne let, så de får form som en tagryg. Fugt fingrene med vand, så er det lettere at forme og glatte dejen.
  7. Form stængerne til ringe og læg dem (og toppen) på en bageplade med bagepapir. Bag ved 225 grader, til kransekagerne er svagt lysebrune, ca. 10 min.
  8. Pynt med glasur: Rør 2-3 dl flormelis med ca. 1 æggehvide, til det er tyktflydende. Sprøjt glasuren op og ned ad kransekagerne i siksak-mønster.
  9. Når glasuren er tør, lægges kransekage-ringene oven på hinanden. Den største ring nederst, derefter den næststørste og så fremdeles, afslut med kuglen.
  10. Kagen kan evt. gøres mere stabil ved at „lime” ringene sammen med smeltet chokolade. Pynt med nytårsknallerter eller serpentinere.
Tips!
Har du ikke en sprøjtepose med spids til at sprøjte kransekageglasuren på med, kan du i stedet fylde glasuren i en plastpose, hvor du har klippet et lille hul i det ene hjørne.
Velbekomme!
Foto: (tegning) Ida Gantriis/ Opskrift Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge