Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Man kan købe krydderskinker i supermarkedets slagteafdeling og hos slagteren. Som regel skal den koges (se på emballagen).
Sådan gør du:
  1. Kog skinken i vand, der er dækket med delte løg, laurbærblade og hele peberkorn. Lad den koge ved svag varme i 45 min. Lad den trække i lagen en halv time, før den tages op. Tag røgnet og spæklag af og skær overflødigt fedt væk. Alt dette kan gøres dagen før.
  2. Gnid oversiden med sennep og kom skinken i et ovnfast fad. Bland de hakkede krydderurter og klap dem fast på oversiden. Fordel smørklatter på. Sæt skinken i en 250 grader varm ovn i 10 min.
  3. Karrykartoffelsalat: Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet
  4. Kog de skrabede kartofler møre i letsaltet vand. Skær dem i skiver.
  5. Rør dressingen sammen og bland klippet purløg i. Smag til med salt og peber. Dette kan gøres i god tid.
  6. Lige inden servering vendes de skivede kartofler i dressingen, og der pyntes med lidt klippet purløg. Små bagte tomater
  7. Små bagte tomater: Arbejdstid: 10 min. Ovntid: Ca. 1 time Ikke fryse-egnede
  8. Skær et kryds i toppen af hver tomat og sæt dem side om side i et ovnfast fad. Bland hvidløg med persille og lidt olie og kom det på tomaterne.
  9. Stænk med resten af olien. Sæt dem i ovnen ved 130-140 grader i ca. 1 time, eller til de er møre. Store tomater skal have lidt længere tid.
  10. Tomaterne kan sagtens laves i god tid (dagen før) og så blot varmes, lige før de serveres.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri