Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Bag disse skønne kuvertbrød i en bradepande eller springform, så de hænger sammen. Det er en sand fornøjelse at se gæsterne bryde brødet ved bordet.
Kuvertboller med honning og citrontimian
20-24 stk.
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 2 ½ time
Bagetid: 25-30 min.
Fryse-egnet
Dej:
25 g gær
4 dl mælk
2 spsk honning
ca. 350 g hvedemel
Topping:
4-5 kviste citrontimian
2 spsk honning
1-2 tsk flagesalt
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og tilsæt honning, salt og durummel eller speltmel. Rør hvedemel i dejen, til den kan æltes. Ælt i ca. 5 min. Ælt smør eller olivenolie i dejen lidt ad gangen og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1½ time).
  2. Skyl timianen grundigt og tør den. Læg den i en lille gryde med smør eller olie og honning og varm det forsigtigt op. Tag gryden af varmen og lad det trække min. 15 min. Fisk timianstilkene op.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del den i 20-24 stk., form dem til boller og sæt dem i en smurt bradepande (20 x 30 cm). Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  4. Varm ovnen op til 200 grader. Rids bollerne med en skarp kniv eller klip dem med en saks. Dryp honningsmørret (eller olien) over bollerne og drys med flagesalt. Sæt bradepanden midt i ovnen 20-25 min.
  5. Lad bollerne stå i formen i 5 min., før de lægges på en rist eller i en kurv. Pynt evt. med lidt friske blade af citrontimian.
  6. Lidt mere smag af timian
    Det særlige ved disse kuvertboller er den fine smag af timian. Hvis du gerne vil have, at den træder kraftigere igennem, kan du ælte 2 tsk timianblade i dejen, inden du former bollerne.
Tips!
Læg overskydende boller i en frysepose og i fryseren, og varm dem op i 10-15 min. ved 180 grader direkte fra fryseren.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri