Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Kylling, citron og rosmarin i en velanrettet, smuk grillsymbiose.
Kylling med citron og rosmarin
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Marinering: 3-6 timer
Grilltid: ca. 45 min.
1 spsk. olivenolie
Grillolie:
3-4 fed hvidløg
1-2 stilke frisk rosmarin
3 spsk. olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær gumpen af kyllingen, og skær kyllingen igennem langs brystbenet. Skær rygbenet ud, så du har 2 halve kyllinger.
  2. Læg kyllingen i et stort fad (eller i en stor frysepose) sammen med skyllet rosmarinstilk og hel sort peber (evt. i et tefilter). Rør salt og farin ud i vandet, og hæld det over kyllingen. Sæt det i køleskabet i 3-6 timer.
  3. Grillolie:
  4. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 2 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med finthakket hvidløg, 1 spsk. finthakket rosmarin, olivenolie, salt og peber.
  5. Tag kyllingen op af saltlagen, og tør den med køkkenrulle. Pensl skindet med olivenolie, og læg den med skindsiden nedad på en varm grill. Brun den i 10-15 min. Vend kyllingen, og flyt den til middel varme. Pensl med grillolie, og grill kyllingen under låg i ca. 30 min.
  6. Del citronerne i halve, pensl dem med olivenolie, og grill dem på skærefladerne i 2-4 min.
  7. Stik en kødnål (eller et spyd) i et kyllingelår, og tjek, at den udsivende saft er klar – så er kyllingen gennemstegt. Del kyllingen i lår- og bryststykker, og servér med grillstegte citroner, salat og grillstegt brød.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri