Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
Lækker og udsøgt kyllingeret med et twist af nye kartofler
Kyllingefrikassé med nye kartofler
4-5 personer
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
1 tsk. hel peber
1 spsk. groft salt
Fyld:
Sovs:
35 g smør
Drys: dild og purløg
Tilbehør: ca. 1 kg friskkogte nye kartofler
Sådan gør du:
  1. Læg stykker af suppeurter, krydderier og krydderurter i bunden af en gryde.
  2. Del kyllingen i to stykker: skær igennem brystet, og klip den op i rygraden. Læg de to stykker kød ovenpå suppeurterne. Hæld vand i gryden, så kødet er dækket. Kog op, skum af, og tilsæt salt.
  3. Kog kyllingekødet ved svag varme i ca. 50 min., til det er mørt. Tag kødet op, si suppen, og kog den ind, til den smager godt.
  4. Fyld: Knæk den nederste træede del af de grønne asparges. Skær dem i stykker på størrelse med de små gulerødder.
  5. Kog asparges og gulerødder i suppen fra kyllingen i 3-5 min. – afhængigt af tykkelse. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
  6. Sovs: Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, til smørret er opsuget. Pisk suppen i lidt ad gangen, og kog sovsen ved svag varme under omrøring i 5-10 min. Tilsæt fløde.
  7. Træk skindet af kyllingestykkerne. Riv kødet fra benene. Vend kyllingekød og grøntsager i den rygende varme sovs, og tilsæt ærterne.
  8. Varm forsigtigt retten i et par min. under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Drys med ­dildduske og fint klippet purløg. Servér hønsefrikasséen med friskkogte nye kartofler.
Tips!
Kyllingefrikassé er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri