Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Vinderen af DM i lagkage 2015.
Lagkage med blåbær, kokos og hvid chokolademousse
Mandelbund:
2 spsk. hvedemel
50 g sukker
Hvid chokolademousse:
4 blade husblas
Blåbærgelé:
2 blade husblas
150 g blåbær
1 spsk. citronsaft
1 dl vand
Kokosmousse:
1½ dl fløde
Blåbærmousse:
50 g sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Mandelbund:
    Tænd ovnen på 180 grader. Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål.
  2. Pisk æggehvider og sukker i en anden skål. Tilsæt vaniljesukker og fold forsigtigt melblandingen i æggehviderne.
  3. Tegn en cirkel på 18 cm på et stykke bagepapir på en bageplade, og fordél blanding herpå. Bag bunden gylden i ovnen i ca. 15 min. Afkøl og sæt i en bagering.
  4. Hvid chokolademousse:
    Hæld mælken i en skål, og opløs husblas heri i ca. 10 min. Hæld blandingen i en lille gryde, og varm op uden at koge.
  5. Kom hakket chokolade i en skål. Hæld den varme mælk over. Lad chokoladen smelte. Pisk forsigtigt blandingen sammen, og afkøl til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen.
  6. Blåbærgelé:
    Opblød husblassen i vand i ca. 5 min. Kom blåbær, citronsaft og vand i en gryde, varm det op til kogepunktet. Pres blandingen igennem en si, og bland det med husblassen, så den smelter. Afkøl blandingen til stuetemperatur, og hæld den over chokolademoussen. Sæt kagen tilbage i køleskabet.
  7. Kokosmousse:
    Hæld kokosmælk og fløde i en gryde, og varm det op, uden at koge. Kom hakket hvid chokolade i en skål, og hæld den varme mælkeblanding over, så chokoladen smelter. Sæt skålen i køleskabet i et par timer. Pisk kokosmoussen op, og kom den i en sprøjtepose med rund tyl.
  8. Blåbærmousse:
    Pisk æggehvider og sukker. Vend forsigtigt blåbærjuicen heri. Kom blåbærmoussen i en sprøjtepose med rund tyl.
  9. Saml lagkagen:
    Fjern bageringen. Fordél blåbær på kagen. Lav små toppe af kokosmousse og blåbærmousse på kagen. Pynt med spiselige blomster.
Velbekomme!
Opskrifter: Helle Nissen
Foto: Søren Jansby og Torben Glyum
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge