Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Skøn lagkage med et frisk strejf af citron og fyld af fløjlsblød creme og masser af blåbær.
Lagkage med citron og blåbær
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Kagebunde:
275 g hvedemel
¼ tsk salt
200 g sukker
4 æg
Blåbærfyld:
1¼ dl vand
125 g sukker
400 g blåbær
2 spsk citronsaft
4 spsk flormelis
Pynt: blåbær, mynte eller citronmelisse
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft og vend melet i.
  2. Fyld dejen i en smurt springform (24 cm) og bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den stå i formen 10-15 min., før den tages ud på en rist til afkøling.
  3. Kog vand og sukker sammen. Tilsæt 250 g blåbær og kog det igennem et par min. Rør majsstivelsen ud i citronsaft og rør det i blåbærrene. Kog det igennem 1 minut, tag det af varmen og tilsæt de sidste blåbær. Hæld bærmosen i en skål til afkøling.
  4. Kom cremefraiche, piskefløde, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft i en skål og pisk det til skum med en håndmikser.
  5. Del kagen i 3 bunde og læg dem sammen med bærmos og creme. Smør den sidste creme på kagens overflade og pynt med friske bær og blade af mynte eller citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge