Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Skøn lagkage med lækker mandelkaramel, abrikosmarmelade og flødeskum. Lagkagen kan lægges sammen og pyntes med flødeskum samme dag, som den skal serveres, men kom først karamelblandingen oven på kagen, lige inden den sættes på bordet.
Lagkage med mandelkaramel
1 kage til ca. 8 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 30 min.
Ikke fryse-egnet
Bunde:
– eller 1 pakke (3 stk.) færdige lagkagebunde
Mandelkaramel:
Fyld og pynt:
Sådan gør du:
  1. Bunde:
    Pisk æg og sukker sammen til en fyldig blanding. Bland bagepulver i melet og vend det i æggeblandingen. Kom dejen i en velsmurt springform, 24 cm i diameter, og bag ved 175 grader i ca. 30 min.
  2. Lad kagen svale, inden den tages ud af formen og deles til to bunde. Bruges der færdige bunde, skal alle tre bunde i pakken anvendes.
  3. Mandelkaramel:
    Bring fløden i kog i en lille gryde. Tag gryden fra varmen. Smelt sukkeret til karamel i en dyb pande. Spæd med den koghede fløde og lad det koge lidt ind, til det tykner let. Bland de hakkede mandler i. Tag karamelblandingen fra varmen, hæld den i en skål og lad den svale.
  4. Fyld og pynt:
    Tag 1⁄3 af mandelkaramellen fra - den skal bruges til pynt oven på kagen. Vend resten af mandelkaramellen i fløden, som er pisket til skum. Stænk kagebundene med appelsinsaft og fordel abrikosmarmelade på. Kom karamelflødeskum imellem bundene og oven på den øverste bund.
  5. Pynt med den resterende mandelkaramel lige inden servering og drys med lidt revet eller fintstrimlet appelsinskal. Sæt evt. små marengskys rundt om kagen.
Tips!
Hvis karamelblandingen bliver for tyk, når den afkøles, kan der blot røres lidt mere fløde i, til blandingen får passende konsistens. Den skal være så flydende, at den løber lidt.

I stedet for én stor lagkage, kan man udskære portionskager/ konditorkager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge