Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Kransekagebund:
    Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse. Tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Hæld dejen ud herpå, og bag bunden let gylden ved 225 grader i ca. 12 min. Køl bunden af og skær den til, så den passer i en springform (20-22 cm i diameter).
  2. Nøddebunde:
    Æg, sukker og kokossukker piskes til en let og luftig masse. Blend hasselnødder, mandler og græskarkerner til fint mel, og bland det med bagepulver. Vend forsigtigt nøddeblandingen i æggemassen, og fordél dejen i 2 springforme (20-22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag bundene ved 175 grader i 20-25 min. Afkøl bundene, og løsn dem fra formene med en kniv.
  3. Frugtfromage:
    Tø frugten op, og bland den med sukker og vanilje. Giv blandingen et opkog på 1 min. Lad blandingen køle helt af, og blend den til ensartet mos.
  4. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Pisk fløden til let skum. Bland sukker og æggeblommer i en skål, og pisk det lyst og skummende.
  5. Giv ’ af frugtmosen et hurtigt opkog, og tag den af varmen. Knug vandet af husblassen, og lad den smelte i frugtmosen. Bland resten af den kolde mos i.
  6. Pisk forsigtigt frugtmosen med de piskede æggeblommer. Vend flødeskummet i lidt ad gangen. Hak chokoladen fint, og vend den i til sidst.
  7. Læg kransekagebunden på et fad, og placér den rengjorte ring fra springformen udenom. Foer evt. med kageplast for et smukkere resultat.
  8. Fordél ’ af frugtfromagen over bunden, læg 1 nøddebund ovenpå, ’ af frugtfromagen, den 2. nøddebund og til sidst resten af fromagen. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer eller til næste dag.
  9. Pynt:
    Ælt marcipan, flormelis og sirup sammen. Rul marcipanen ud mellem 2 stykker bagepapir, og skær den til et bånd, der passer til kagens omfang. Lad den være 5 mm højere end kagen. Fjern bagering og evt. kageplast, og rul marcipanbånden om kagen. Farv resten af marcipanen henholdsvis rød og grøn og form til en rose og et par blade. Sæt dem på toppen af kagen, og drys med frysetørrede jordbær.
Velbekomme!
Opskrifter: Lene Bendtsen
Foto: Søren Jansby
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri