Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Lækker jordbærkage med sprøde havregrynsbunde
(6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Trækketid, jordbær: ½ time
Ikke fryse-egnet
Kagebunde:
150 g smør
150 g sukker
75 g mel
Fyld:
400 g jordbær
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bunde: Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør mel, havregryn og kokosmel i.
  2. Aftegn to cirkler på bagepapir, som hver har en diameter på 20 cm. Fordel dejen herpå – dejen må trykkes ud på bagepapiret med bagsiden af en dessertske eller med fingrene.
  3. Bag bundene ved 200-225 grader i ca. 8 min. Lad dem svale helt, inden de tages af papiret. Bages små bunde, skal diameteren være 10 cm og bagetiden er 6 min.
  4. Fyld: Bland 1 spsk af sukkeret i fløden og pisk den stiv.
  5. Hak 2⁄3 af jordbærrene groft og bland resten af sukkeret heri. Lad dem trække en halv time. Hvis der er meget væde ved bærrene, må det hældes fra.
  6. Vend revet appelsinskal og likør eller saft i flødeskummet. Vend de hakkede jordbær i.
  7. Fordel fyldet på den nederste bund. Kom øverste bund på og drys med sigtet flormelis. Læg resten af de hele eller halve jordbær på. Portionskagerne tilberedes på samme måde.
Tips!
• Bundene kan bages i god tid, inden kagen skal serveres, men vent med at lægge kagen sammen til umiddebart før, den skal serveres. Af samme dejportion bliver der 6 portionskager. • Fyldet kan tilsættes 50 g hakket chokolade sammen med jordbærrene.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri