Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Der er ikke noget som en lækker lasagne, men den tager tid at tilberede – så lav en stor portion, når du er i gang.
Lækker lasagne
(12 personer)
Arbejdstid: 1 time og 45 min.
Koge/stegetid: 3 timer
Fryse-egnet
Bolognesesovs (kødsovs):
4 spsk olivenolie
Bechamel:
100 g smør
150 g mel
1½ liter mælk
Endvidere:
evt. 100 g parmesanost
Sådan gør du:
  1. Bolognese: Brun kødet i en stor stegegryde med olie ad et par omgange og tilsæt løg og hvidløg.
  2. Lad det stege nogle min. og tilsæt så tomatpuré, gulerødder og bladselleri. Vend rundt og tilsæt vin. Lad det koge 5 min.
  3. Tilsæt tomater og krydderier. Lad sovsen simre ganske svagt 2-3 timer. Tilsæt evt. bouillon eller vand undervejs. Smag til.
  4. Tips til bolognese: Brug evt. en foodprocessor til at hakke løg, hvidløg og grønsager. Udvid evt. med flere grønsager som f.eks. peberfrugt, squash, rodfrugter eller champignoner.
  5. Bechamel: Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Bag det igennem under omrøring og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kog sovsen igennem 10 min. under omrøring og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  6. Lasagne: Læg først et tyndt lag kødsovs i bunden af ovnfaste fade eller aluforme. Dryp lidt bechamel over og drys med lidt mozzarella. Dæk med lasagneplader og gentag lagene. Slut af med et lag bechamel og mozzarella og evt. revet parmesanost.
  7. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader (180 grader varmluft) i ca. 40 min. – til pastapladerne er møre og overfladen er gylden.
  8. Frysetips: Lasagnen kan fryses ubagt. Tø den op natten over i køleskabet og bag som beskrevet. Lasagnen kan også bages med det samme i én stor form. Lad den afkøle, skær den i passende portioner og frys den i fryseposer. Tø den op i køleskabet natten over og bag som beskrevet.
  9. Tips: Sovsene kan også fryses alene. Brug bolognesesovs til friskkogt pasta, som topping til pizza, til chili con carne og som fyld i bagte kartofler. Bechamel kan bruges til andre pastaretter, musaka og cremede sovse og supper.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri