Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Lime hører til citrusfamilien og har i forhold til citron en let krydret citrussmag. I denne kage er der både limeskal og limesaft i kagedejen, samt i den friske limecreme, som kommes imellem bundene.
Lækker limekage
8-10 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 40 min.
Fryse-egnet
3 æg
1 1 ⁄2 tsk bagepulver
Limecreme:
1 æg
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggene i ét ad gangen. Rør dejen godt. Tilsæt revet limeskal og limesaften. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen.
  2. Smør en randform godt og kom dejen i. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min. Lad kagen svale lidt i formen, inden den vendes ud på en bagerist.
  3. Limecreme:
    Kom limeskal og limesaft i en lille gryde sammen med 1 ⁄2 dl af sukkeret. Lad det koge 1-2 minutter. Tag det fra varmen. Pisk æg og resten af sukkeret sammen og hæld den varme saft heri, mens der piskes. Tilsæt derefter smørret lidt ad gangen, mens der piskes. Sæt cremen i køleskabet, til den tykner.
  4. Del kagen i tre bunde og fordel cremen imellem bundene. Rør flormelis og limesaft sammen til en glasur og kom den på kagen. Pynt med strimlet limeskal.
Tips!
Der kan bruges citron i stedet for lime, men da citroner gerne er lidt større end limefrugter, skal mængden af saft skæres lidt ned, så kagen ikke bliver for syrlig.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri