Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

I Sverige fejrer man Lucia den 13. december, og den dag dufter hele Sverige af nybagte boller. Det er safranboller, der bages i mange forskellige faconer – alt efter den lokale tradition.
Lækre luciaboller
16-18 dobbelte boller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
1 g hel safran
25 g gær
¼ l mælk
1 æg
550 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk salt
evt. ½ tsk gurkemeje
Pynt: rosiner og 1 æg til pensling
Sådan gør du:
  1. Rør safran ud i kogende vand.Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og tilsæt æg, halvdelen af melet samt safranvandet. Lad dejen hæve tildækket 1 times tid.
  2. Rør den igennem og tilsæt afkølet, smeltet smør, sukker, salt og evt. gurkemeje. Tilsæt resten af melet (hold lidt tilbage) og ælt dejen godt igennem, til den er blød og smidig. Lad den hæve tildækket 20-30 min.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del den i 2 stykker, tril dem til pølser og del hver pølse i 18 lige store stykker.
  4. Tril dem til tynde pølser (ca. 24 cm lange), sno dem som omvendte s’er og læg dem enkeltvis eller 2-3 på kryds på bageplader med bagepapir. Stik rosiner i snoningerne og lad bollerne hæve tildækket 20-30 min.
  5. Varm ovnen op til 225 grader varmluft (250 grader almindelig ovnvarme). Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem 12-15 min. – til de er gyldne og gennembagte. Lad dem afkøle på en rist.
  6. Nyd dem gerne, mens de endnu er lidt lune – og helst med koldt smør.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri