Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Sæt den store gryde over med denne smagfulde lammegryde, der dufter skønt og mætter godt.
Lammegryde med citron og kapers
4-5 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: 1½ time
2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg
25 g smør
2 spsk. mel
2-3 spsk. saltede kapers
1 bundt persille
Tilbehør: grøntsager og kartofler (eller ris/pasta)
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i store terninger, og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med olie ad 2 omgange. Tag kødet op
  2. Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddene, og snit dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
  3. Steg løg og gulerødder gyldne i gryden. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt vineddike, og kog det igennem. Tilsæt bouillon og krydderier (evt. i et tefilter), og giv det et opkog. Læg kødet tilbage i gryden, og lad retten simre under låg i 1-1½ time, til kødet er mørt.
  4. Fisk krydderierne op, si suppen fra kød og grøntsager, og skum fedtet af.
  5. Lav en opbagning af smør og mel, og tilsæt suppen lidt ad gangen. Kog sovsen igennem i 5-8 min. Tilsæt fløde, skyllede kapers og fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Vend sovsen sammen med kød og grøntsager, og varm det igennem. Drys med hakket persille, og servér med f.eks. stegt squash og kogte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri