Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Lammekølle
Arbejdstid: 45 min
Stege/kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
Kryddersmør:
2 fed hvidløg
2 spsk soja
Endvidere:
½ flaske rødvin
Sådan gør du:
  1. Knus fennikelfrøene i en morter eller i en frysepose med en kødhammer. Rør dem i smørret sammen med knust hvidløg, rosmarin, sennep, soja og knust peber.
  2. Gnid lammekøllen ud og indvendigt med halvdelen af kryddersmørret. Snør den sammen og læg den i en bradepande. Læg resten af kryddersmørret i køleskabet. Brun køllen i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min. Skru ned til 175 grader, hæld vinen ved og steg lammekøllen 60-80 min.
  3. Si skyen over i en gryde og dæk køllen med stanniol. Fjern fedtet fra skyen og tilsæt bouillon. Kog det ind til ca. 4 dl og pisk det kolde kryddersmør i – i små tern. Servér lammekøllen i tynde skiver med f.eks. sovs, kartofler og ærtepuré.
Tips!
Metoden til lammekøllen kan også benyttes til en steg af nakkefilet (svinekød). Bed slagteren om at snøre den, så den får lidt facon.

Brug gerne et stegetermometer – centrumstemperaturen på lammekøllen skal være ca. 70 grader for rosa kød. Nakkefileten skal være 75 grader i centrumstemperatur.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri