Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
Sådan gør du:
  1. Riv skallen fint. Hak rosmarinbladene, og bland dem med appelsinskal, salt og peber. Gnid det ind i anden – både ind- og udvendigt.
  2. Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugten i mindre stykker. Bland dem med svesker, og fyld dem ind i anden.
  3. Læg anden med brystet nedad på en rist over en bradepande. Hæld ¾ l vand i bradepanden, og sæt den i ovnen ved 130 grader i 3 timer. Vend anden, og steg i yderligere ca. 2 timer – eller til lårene har en centrumstemperatur på 75 grader (målt med stegetermometer).
  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove firkanter. Vend dem med andefedt, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen sammen med anden de sidste 30 min. (sæt ovnen på varmluft).
  5. Tag anden ud af ovnen, og skru op til 250 grader, så kartoflerne bliver gyldne (ca. 15 min.). Smør evt. anden med andefedt, og giv den 5 min. i ovnen til sidst, så skindet bliver sprødt.
  6. Si væsken over i en gryde, og kog den igennem. Skum fedet af, og jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med likør, salt og peber.
  7. Servér anden med kartofler, sovs og appelsin/sveskefyldet.
  8. Tip: Drys evt. anden med lidt frisk appelsinskal og rosmarin ved servering.
Tips!
Drys evt. anden med lidt frisk appelsinskal og rosmarin ved servering.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge