Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
To timer på kogepladen også får man en god og saftig tyksteg. Tilsæt dertil en smagfuld rødkålssalat med brombærcreme.
Langtidsstegt oksetyksteg og rødkålssalat med brombærcreme
6 personer
Arbejdstid: 40 min.
Stege-/kogetid: 2-2½ timer
1 spsk. smør
1 spsk. olie
Appelsin-anis-sovs:
2 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
Rødkålssalat:
Tilbehør:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Brun kødet på alle sider i gyldent smør og olie i en stegegryde. Tilsæt stykker af løg, og krydr med salt og peber. Læg skiver af appelsin i bunden af gryden og på toppen af stegen.
  2. Hæld appelsinjuice og vand i gryden, og tilsæt stjerneanis og laurbærblade. Steg kødet i ca. 2 timer ved svag varme under låg, til kødet er mørt. Vend det et par gange undervejs. Stik i kødet med en kødnål, og tag det op, når det er mørt, og kernetemperaturen 80 grader (målt med stegetermometer). Stegen kan evt. opvarmes i ovnen lige før servering.
  3. Sovs:
  4. Si stegeskyen til sovs.
  5. Smelt smørret, og lad det opsuge melet. Tilsæt gradvist stegesky og evt. vand, og pisk godt. Kog sovsen igennem i ca. 5 min. Smag sovsen til med salt og peber.
  6. Skær kødet i skiver, og servér med sovs, rødkålssalat med brombærcreme og brød. Pynt evt. med hakket persille.
  7. Rødkålssalat:
  8. Snit kålen så fint som muligt.
  9. Rør brombærsyltetøj sammen med cremefraiche, og krydr med lidt salt. Bland rødkål med brombærcreme.
Tips!
Stegen uden salat er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri