Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En linse er en sprød tørkage med creme. Vi har kendt den herhjemme i mere end 100 år, og linsen har været fast deltager på finere kaffeborde. Her får du Hanne Blochs gode, velafprøvede opskrift.
Liflige linser til kaffen
Ca. 16 linser
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid, dej: 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
250 g (4 dl) mel
185 g smør
75 g (godt 1 dl) flormelis
1 æg
Creme:
2 spsk sukker
1 stang vanilje
2½ dl fløde
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og bland flormelissen i. Tilsæt det sammenpiskede æg og ælt hurtigt dejen sammen. Sæt dejen koldt en halv times tid.
  2. Creme:
    Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Skrab kornene fri fra den flækkede vaniljestang og kom også dem i æggemassen. Pisk majsstivelsen i.
  3. Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet – den må ikke koge. Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
  4. Rul godt halvdelen af dejen ud til en tynd plade. Udstik runde plader som passer til smurte linseforme. Beklæd formene med dejen og læg en god teskefuld creme i hver. Rul resten af dejen ud, udstik til runde plader og læg dem over som låg. Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sig under bagningen. Bag linserne ved 200 grader i ca. et kvarter.
  5. Luksuslinser
    Tilbered dejen som herunder, men erstat cremen med 100 g fintrevet marcipan, blandet med 100 g blød nougat, der er delt i små stykker. Drys hakkede mandler eller nødder i, før dejlåget lægges over (beregn ca. 25 g nødder til hele portionen). Bag linserne som beskrevet.
Tips!
I stedet for creme kan linserne fyldes med en god abrikosmarmelade
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri