Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Lækre marengs lagt sammen med myntecreme eller chokoladecreme. Mums!
Mageløse marengs
Ca. 40 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
200 g sukker
Chokolademarengs
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time.
Ikke fryse-egnet
Chokoladecreme
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
mørk chokolade
piskefløde
Myntecreme
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 6 min.
Ikke fryse-egnet
sukker
1⁄2 dl vand
5 kviste frisk mynte
Sådan gør du:
  1. Hvide marengs
    Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske, til massen er sej og blank.
  2. Fyld massen i en sprøjtepose og sæt den som „kys“ på størrelse med en femmer på bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 1 time – til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
  3. Chokolademarengs
    Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Tilbered en portion hvid marengsmasse og vend den smeltede chokolade i. Fortsæt som i opskriften til hvide marengs.
  4. Chokoladecreme
    Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag gryden af varmen. Rør den hakkede chokolade i og rør, til det er helt smeltet. Hæld det over i en skål og stil det i køleskab.
  5. Pisk den kolde chokoladefløde sammen med cremefraiche til skum og fyld det i en sprøjtepose. Sprøjt halvdelen af marengsene med chokoladecreme og sæt dem sammen med den anden halvdel.
  6. Myntecreme
    Kog vand og sukker igennem, til sukkeret er helt opløst. Hak de skyllede mynteblade og kom dem i sukkervandet (siruppen). Kog det i 3 min. og hæld det i en skål til afkøling.
  7. Pisk fløde og cremefraiche til skum og pisk den kolde myntesirup i. Læg marengs sammen med myntecreme to og to.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri