Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Den klippede krans er fyldt med marcipan og marmelade. Jeg har brugt en færdigkøbt havtornmarmelade, men vælg din egen favorit.
Marcipankrans
1 krans, 16-18 stykker
Dej:
125 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
250 g marcipan
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, tilsæt mælk, og lad det blive lunt (maks. 37 grader).
  2. Hæld blandingen i en skål, og smuldr gæren i væsken. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og rør melet i (hold lidt tilbage). Ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  3. Vend dejen ud på et mel-drysset bord, og rul den ud til et stort firkantet stykke (ca. 40x60 cm).
  4. Smør marmeladen på dejen – helt ud til kanterne. Riv marcipanen groft over marmeladen, og rul dejen sammen som en roulade fra den lange side.
  5. Form rouladen til en krans på en bageplade med bagepapir, og skær enderne til på skrå, så de passer sammen.
  6. Klip eller skær lodrette snit i rouladen med 3-4 cm’s mellemrum (se foto), og fold snittene ud skiftevis til den ene og den anden side. Lad kransen hæve tildækket i ca. 30 min.
  7. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl kransen med æg, og drys med mandelflager.
  8. Bag kransen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 min. Afkøl på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv og Kim Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri