Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Medaljer er sprøde, smørbagte mandelkager med cremet fyld. Her har vi lagt dem sammen med rabarber, men du kan sagtens bruge friske jordbær i stedet.
Medaljer med rabarberskum
10-12 stk.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 40 min.
Dej:
150 g mandler
150 g hvedemel
100 g flormelis
1 knsp. salt
150 g smør
1 æg
Rabarber:
300 g rabarber
1 stang vanilje
Creme:
3 spsk. flormelis
Glasur:
150 g flormelis
2-3 spsk. rabarbersaft
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør det sammen. Skær koldt smør i små terninger, og kør det i melet, til det ligner store krummer. Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en plade. Pak ind i film, og sæt i køleskabet 1 times tid.
  2. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker (1½ cm). Bland dem med rørsukker og kartoffelmel i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem. Stik den tomme vaniljestang ned i rabarberne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Vend rundt et par gange undervejs. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne blive kolde.
  3. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dejen i 20-24 cirkler (7-8 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne én plade ad gangen ved 200 grader i 10-12 min. eller flere plader ad gangen ved 180 grader varmluft. Læg kagerne til afkøling på en rist.
  4. Hæld de bagte rabarber i en sigte over en skål, og lad dem dryppe af.
  5. Creme: Bland cremefraiche, fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål, og pisk det til skum med en håndmikser. Vend rabarberne i cremen – tag evt. lidt rabarberstykker fra til pynt.
  6. Glasur: Sigt flormelissen, og rør den til glasur med den afdryppede rabarbersaft – tilsæt evt. lidt farve. Pynt halvdelen af kagerne med glasur og rabarberstykker.
  7. Læg kagerne sammen med rabarbercremen umiddelbart før servering.
Tips!
* Knus evt. 4-6 makroner og vend dem i rabarbercremen, før den lægges mellem kagerne.
* Du kan opbevare kager med og uden glasur i en kagedåse i op til 1 uge.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge