Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehør
Mild løgtærte
(8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Dej:
100 g durummel
125 g hvedemel
½ tsk salt
Fyld:
4-5 løg
3 spsk olivenolie
2 æg
Sådan gør du:
  1. Bland de to slags mel med salt og hak det kolde smør i. Saml dejen med koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt i min. 1 time.
  2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (ca. 26 cm). Prik bunden med en gaffel og stil den i fryseren i 30 min. Bag tærtebunden ved 200 grader i 12-15 min. og stil den til afkøling på en rist. Skru ned til 175 grader.
  3. Pil løgene, halvér dem og snit dem fint. Sautér dem langsomt bløde i olivenolie i min. 15 min. og tilsæt finthakket timian, vineddike, salt og peber. Kog det næsten tørt og tilsæt piskefløde. Kog det igennem under omrøring og tag det af varmen.
  4. Blend løgmassen sammen med æg til en blød creme og hæld den i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. Servér tærten lun eller afkølet (ikke kold).
Tips!
Tærten kan forberedes samme dag eller dagen før og varmes i ovnen før servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri