Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Lækre små dessertmundfulde - bag dem i ovnen eller steg dem i olie.
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og tilsæt sukker, salt, krydderi og æg. Rør halvdelen af melet i og tilsæt smeltet smør. Tilsæt mel til passende konsistens, og ælt dejen godt igennem – den skal være blød, glat og smidig. Form dejen til en kugle og læg den i en skål smurt med lidt smør eller olie. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (1-2 timer).
  2. Vend dejen ud på bordet og ælt den let igennem. Tril den til en pølse og del den i 24 stykker. Tril dem til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. ½ time).
  3. Bagning i olie: Varm olien op til 180 grader og hæld sukker (evt. blandet med kanel) i en dyb tallerken. Bag 4-5 kugler ad gangen 3-4 min., til de er gyldne over det hele. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle, og vend dem så i sukkeret.
  4. Bagning i ovn: Varm ovnen op til 200 grader varmluft (220 grader alm. varme). Sæt pladerne i ovnen 12-15 min. Tag bollerne ud af ovnen, pensl dem med smeltet smør og dyp dem i sukkeret.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri