Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre burgere med ost i miniformat. Burgerbollerne er hjemmebagte og vi bager en stor portion, så der er lidt til fryseren også. Opskriften er til 20 boller. Brug de 10 til minicheeseburgere. Frys de overskydende boller ned til senere.
Mini-cheeseburgere
20 boller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 12 min.
Bollerne er fryseegnede
Ingredienser:
15 g gær
1½ tsk sukker
1 tsk salt
1 æg
ca. 225 g hvedemel
Bøffer: (10 stk.)
350-400 g hakket oksekød
Tilbehør:
ketchup, syltet agurk, løg,
agurk, salatblade,tomat
Sådan gør du:
  1. Hæld smør i en skål og tilsæt kærnemælk/ mælk. Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg (tag evt. lidt fra til pensling). Rør melet i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 20 stykker. Form dem til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade med en våd hånd og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 200 grader (varmluft). Pensl bollerne med vand eller æg og drys med sesamfrø. Bag dem 10-12 min. og lad dem afkøle på en rist.
  3. Ælt kødet sammen med salt og peber og form farsen til 10 små, flade bøffer. Brun dem på en varm pande med olie/ smør i ½-1 min. på hver side. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg en kvart skive ost på hver bøf og steg dem under grillen i ovnen, til osten er smeltet (1-2 min.).
  4. Anret i flækkede boller med ketchup, salatblade, syltet agurk i skiver og grønsager efter smag.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge