Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Denne dejlige kage smager kraftigt af både chokolade og kaffe. Den kan holde sig et par dage i køleskabet, men den smager bedst frisklavet.
Mokka-chokoladekage
(8-9 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Bundene er fryse-egnede
100 g smør
2 spsk hvedemel
50 g sukker
Mokkasmørcreme:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tilsæt kaffepulver og mel.
  2. Pisk æggeblommerne skummende og lyse med sukker. Rør chokoladeblandingen i skummet og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen.
  3. Fyld dejen i en smurt springform og bag den i en 150 grader varm ovn ca. 30 min., til den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af.
  4. Mokkasmørcreme: Pisk smør og flormelis lyst og let. Pisk videre og tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt. Tilsæt afkølet kaffe lidt ad gangen. Bliver smørcremen for kold, kan den klumpe. Dette kan afhjælpes ved at varme cremen en anelse op over vandbad. Cremen bliver for flydende, hvis væsken er for varm, når den røres i.
  5. Flæk kagen i 2 bunde og læg dem sammen med med mokkasmørcreme imellem. Sæt evt. små dutter af smørcreme med en sprøjtepose på toppen og pynt med chokoladekaffebønner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri