Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Hjemmebagte morgenboller er en skøn måde at begynde dagen på. Bollerne er også velegnede som frokostboller, til eftermiddagskaffen og som tilbehør til aftensmaden.
Morgenbrød: Morgenboller med variationer
16-18 boller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2-3 timer
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
15 g gær
1 spsk groft groft salt
Drys: f.eks. hvide og/eller blå birkes, sesamfrø, græskarkerner, 5-kornsblanding
Sådan gør du:
  1. Bland melet med smuldret gær og tilsæt salt og honning. Tilsæt vandet på én gang og ælt dejen igennem, til den er smidig (ca. 5 min.). Tilsæt evt. lidt mere mel, men dejen må godt være lidt klistret.
  2. Form den til en kugle, drys den med mel og læg den i en stor skål. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse (det tager 1-2 timer afhængig af temperaturen i rummet). Dejen kan også stilles koldt og hæve 6-12 timer – f.eks. natten over.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord, tril den ud til en pølse og del den i 16-18 stykker. Form dem til kugler og lad dem hvile tildækket i 10 min. Form nu kuglerne til boller – evt. ovale eller aflange. Pensl dem med vand og dyp dem i drys, hvis det ønskes. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 45 min.
  4. Varm ovnen op til 250 grader. Skær eller klip evt. rids(er) i hver bolle og sæt dem i ovnen. Skru ned til 220 grader og bag bollerne i 12-15 min. Tag dem ud på en rist.
  5. Havreboller: Erstat 100 g hvedemel med 50 g havregryn. Ælt evt. rosiner, soltørrede tranebær eller hakket, tørret frugt i dejen, før den hæver første gang. Pensl bollerne med vand og dyp dem i havregryn, inden de efterhæver
  6. 5-kornsboller: Erstat 100 g hvedemel med 100 g 5-kornsblanding. Pensl bollerne med vand og dyp dem i 5-kornsblandingen, inden de efterhæver.
  7. Nøddeboller: Ælt 200 g hakkede nødder i dejen, lige inden den sættes til hævning første gang
  8. Nødde/rosinboller: Ælt 100 g hakkede nødder og 100 g rosiner i dejen, lige inden den sættes til hævning første gang.
Tips!
Tips: Bruges rugmel eller speltmel, skal der bruges 6 dl vand.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri