Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Musaka er en klassisk græsk ovnret med auberginer og hakket kød, der smager og dufter af sol og varme himmelstrøg.
Musaka
(5-6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
2 spsk olie
Endvidere:
Ostesovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
3 dl mælk
Til gratinering:
Sådan gør du:
  1. Drys aubergineskiverne med salt og lad dem trække hermed i 15 min. Skyl og tør dem og vend dem kort på begge sider i olivenolie på panden.
  2. Kødsovs: Svits hakket løg og hvidløgsfed klart i olien i en gryde. Kom kødet i og lad det snurre til det har skiftet farve. Hæld vinen ved og lad det koge ind ved god varme i 10 min. Kom tomaterne i sammen med krydderierne. Lad kødsovsen koge ved jævn varme uden låg i 20 min.
  3. Ostesovs: Smelt smørret i en gryde, kom melet i og rør det sammen. Spæd med koghed mælk, lidt ad gangen. Bland de 100 g revet ost i og smag til med salt og peber.
  4. Læg et lag kartofler og auberginer i et ovnfast fad, læg et lag kødsovs herpå og dryp med lidt ostesovs. Læg atter et lag kartofler og auberginer, kødsovs og ostesovs, og fortsæt, til alt er brugt. Slut med kødsovs. Kom reven ost på og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 45 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge