Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nougatis er en virkelig delikatesse for voksne. Især når den er tilberedt af gode, rene råvarer. En sovs af blommer med et strejf af appelsin og kanel sætter prikken over i’et.
Nougatparfaitis med blommesovs
(6 personer)
Arbejdstid: 1 time
Stege/kogetid: 10 min.
Frysetid: 4-6 timer
Fryse-egnet
Hård nougat:
75 g sukker
1 knsp natron
60 g sukker
1 dl vand
1 stang vanilje
Blommesovs:
300 g blommer
2-3 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Nougat: Rist nødderne på en tør pande, til de bliver gyldne, og skindet løsner sig. Læg dem i et rent viskestykke og gnid skindet af dem. Hak evt. nødderne groft.
  2. Smelt sukker til gylden karamel på en tør pande og tilsæt natron. Lad det boble op og vend nødderne i. Hæld det straks ud på en bageplade med bagepapir og lad det stivne.
  3. Parfait: Giv sukker og vand et opkog og kog det ved rask varme 2 min. Pisk æggeblommer og vaniljekorn sammen med en håndmikser og pisk den kogende sukkerlage i i en tynd stråle. Fortsæt med at piske, til det bliver en tyk creme.
  4. Pisk fløden til skum og vend den i æggecremen.
  5. Hak nougaten groft med en stor kniv (eller knus det med en hammer) – tag evt. lidt fra til pynt. Vend knust nougat i cremen, hæld det i en beholder med låg og stil isen i fryseren 4-6 timer.
  6. Blommesovs: Vask blommerne og skær dem i kvarte uden sten. Læg dem i en gryde med fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og kanel. Giv det et opkog og lad dem simre helt møre under låg – ca. 15 min. Pres sovsen gennem en sigte og smag til med sukker. Servér varm, lun eller afkølet.
Tips!
Du kan gøre isen lettere ved at piske 3 æggehvider med 3 spsk sukker til blank marengs og vende det i iscremen, inden den fryses.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri