Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Denne festlige nytårskage smager friskt af både citron og hindbærmos. Kagen er fyldt med mange søde marengskys og er derfor et rigtigt sødt punktum for året. Godt nytår!
Nytårskage med citron og hindbær: Et sødt og festlig punktum
Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: 10 min.
Bundene er fryseegnede
Kagen er holdbar 3-4 dage i køleskab
(12-15 personer)
Lagkagebunde:
Hindbærmos:
Citron-smørcreme:
Endvidere:
Pynt: Drys med f.eks. sølvkugler, ægte kandiserede violer eller kagekrymmel
Sådan gør du:
  1. Lagkagebunde: Tegn 4 cirkler på bagsiden af to stykker bagepapir med diametre på henholdsvis: 22 cm, 20 cm, 15 cm og 10 cm.
  2. Pisk æg og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen. Fordel dejen i et ca. 1 cm tykt lag på cirklerne på bagepapiret. Bages ca. 10 min. i 175 grader varm ovn. Lad bundene køle af på bagepapir. Dup det evt. med lidt vand på bagsiden og hiv bagepapiret af.
  3. Hindbærmos: Mos hindbær og flormelis med en gaffel. Hindbærmosen skal ikke være så sød, da marengs er meget søde. Smør lagkagebundene med hindbærmos og sæt ca. 10 marengs mellem hvert lag, færre øverst.
  4. Citron-smørcremen: Pisk smør med flormelis, citronskal og æggeblommer. Tilsæt citronsaft lidt ad gangen og pisk cremen skummende.
  5. Skiller cremen, sættes skålen med cremen i en større skål med varmt vand, og piskes, til den er netop ensartet. Cremen smelter, hvis den bliver for varm.
  6. Kom smørcremen i en sprøjtepose med stjernespids. Sæt små toppe rundt på siden af kagen og sæt marengskys imellem, så kagen bliver helt dækket.
  7. Smørcremen kan også smøres hele vejen rundt om kagen med en palet. Drys med kagepynt. Sæt nytårskagen køligt til citron-smør cremen er stivnet.
Tips!
Bundene kan evt. købes færdigbagte, som så skæres ud i 4 cirkler. HUSK: Sjernekastere er festlige til nytår, men vær opmærksom på, at de støver og ikke bør komme for tæt på kagen eller anden mad.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge