Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Server en overdådig klassiker bestående af mør oksefilet med sprøde hasselbackkartofler. Opskriften er tiltænkt seks personer.
Oksefilet med hasselbackkartofler og persillerodspuré
6 personer
Arbejdstid: 1½ time
Koge-/bagetid: 1 time
Kød:
15 g smør
1 spsk. olivenolie
2 tsk. havsalt
Sovs:
1 spsk. majsstivelse
evt. 1 nip sukker
Rosmarin-hasselback-kartofler:
75 g smør
2 spsk. rosmarin
1-2 fed hvidløg
Persillerodspuré:
2 fed hvidløg
Sådan gør du:
  1. 1. Skær kødet igennem på langs, og snør de 2 stege hver for sig, så de får en flot, rund facon. Brun kødet på alle sider på en varm pande med smør og olie. Knus de 2 slags peberkorn, og gnid dem ind i kødet sammen med salt. Læg kødet i en bradepande.
  2. Sovs:
  3. 2. Rens suppeurterne, skær dem i grove stykker, og brun dem grundigt på panden fra kødet. Tilsæt rødvin, timian og krydderier, og kog det ind, til ca. halvdelen er tilbage. Tilsæt bouillon, og kog, til der er ca. ½ liter tilbage. Jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og si den.
  4. 3. Sæt kødet i ovnen ved 200 grader i 15-18 min., til centrumstemperaturen er 56-60 grader (rødt til medium). Læg kødet på et fad, og dæk med stanniol og et par viskestykker. Kog bradepanden af med sovsen, og smag til med salt og peber og evt. en smule sukker.
  5. Hasselbackkartofler:
  6. 4. Skræl kartoflerne. Læg dem én ad gangen i en grydeske, og skær dem i ½ cm tykke skiver ned til skeens kant. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Smelt smørret, og tilsæt finthakket rosmarin, knust hvidløg, salt og peber. Dryp det over kartoflerne, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.
  7. Persillerodspuré:
  8. 5. Skræl persillerødderne, og skær dem i små stykker. Pil skalotteløgene, og snit dem fint. Pil hvidløgsfeddene.
  9. 6. Kom det hele i en gryde, dæk med mælk, og giv det et opkog. Skru ned, tilsæt salt, og lad det simre, til persillerødderne er helt møre – ca. 20 min. Hæld væden fra, men gem den. Blend persillerødder, skalotteløg og hvidløg til puré, og tilsæt kogevæske til passende konsistens. Rund af med smør, og smag til med salt og peber.
  10. Anretning: Skær kødet i 6 medaljoner eller 12 tykke skiver, og anret på varme tallerkner med kartofler og puré. Pynt med bredbladet persille. Dryp lidt sovs over, og servér resten i en sovsekande.
Tips!
Brun kødet, og smør det med krydderier. Lav sovsen og persillerodspuréen (uden smør). Forbag kartoflerne i 30 min. Opbevar alt i køleskabet, og tag det ud mindst 1 time før servering. Sæt kød og kartofler i ovnen ved 200 grader i 15-18 min. Kog panden af med sovsen. Varm puréen i en gryde, og rund af med smør.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri