Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Saltdejen krydrer kødet, mens det bager i ovnen, og den forhindrer, at kødet udtørrer. Pynt gerne dejen på toppen og skær “pakken“ op ved bordet.
Oksemørbrad i saltdej
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid i ovnen: 10-15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk olivenolie
6 kviste timian
4 fed hvidløg
200 g fint salt
250 g hvedemel
1½ dl vand
1 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen til 225 grader. Brun kødet hurtigt på alle sider i olien på en pande sammen med timiankviste og hele, upillede hvidløgsfed. Krydr kødet med peber og læg det på en tallerken.
  2. Bland salt og mel sammen. Tilsæt vand og olie og ælt dejen sammen. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og læg den på en bageplade med bagepapir.
  3. Læg mørbraden på den ene halvdel af dejen med timian og hvidløg ovenpå. Fold den anden halvdel af dejen over kødet, tryk det lidt ned over kødet, pensl med lidt vand og tryk dejen hele vejen rundt i kanten.
  4. Skær kanten af, så der er ca. 2 cm tilbage. Rul dejresterne ud og skær blade, blomster eller andet mønster ud med en lille skarp kniv, og sæt pynten på toppen og siderne af pakken.
  5. Pisk ægget sammen og pensl pakken. Bag kødet i ovnen i 10 min., hvis kødet skal være rødt, 15 min. hvis det skal være medium. Lad pakken trække 5 min.
  6. Servér kødet på et skærebræt med saftrende, åbn pakken ved bordet og skær kødet ud. Saltdejen kan ikke spises! Servér med bagt selleri eller bagte kartofler, rødbeder og løg og dilddip.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri