Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Denne ossobuco indeholder bl.a. rodfrugter, gulerødder, knoldselleri og kartoffelmos. Velbekomme!
Ossobuco med rodfrugter og kartoffelmos med ost
4 personer
Arbejdstid: ca. 45 min.
Stege-/kogetid:
ca. 2 timer
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
4 spsk. hvedemel
Kartoffelmos:
ca. 3 dl mælk
25 g smør
Drys: hakket bredbladet persille
Sådan gør du:
  1. Skær et par snit i kanten af ossobuco’erne i den tykke sene rundt om kødet, så det ikke vender opad under stegningen. Dup kødet med køkkenrulle.
  2. Brun kødet på begge sider i gyldent olie og smør. Krydr med salt og peber, og drys med mel.
  3. Læg både af løg, stykker af selleri og gulerod i bunden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade. Læg kødet ovenpå, og tilsæt hvidvin og evt. vand op til kødet.
  4. Dæk fadet til, sæt det i ovnen, og tænd den på 175 grader. Dampsteg i ca. 1½-2 timer, til kødet er mørt, og vend det, når det er halvt færdigstegt.
  5. Kartoffelmos med ost:
  6. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i ca. 20 min. i usaltet vand. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en purépresse eller et piskeris.
  7. Varm mosen igennem i gryden med mælk til passende konsistens. Tilsæt smørklatter og terninger af ost. Smag mosen til med salt og peber.
  8. Servér ossobuco’er med rodfrugter i hvidvin, et drys persille og kartoffelmos med ost.
Tips!
Ossobuco er fryseegnet hvis kødet ikke er optøet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri