Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørVegetarisk
Grøn og mættende ostetærte der pryder ethvert brunchbord.
Ostetærte og salat med grønne asparges
8-10 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 40 min.
Tærtebund:
125 g smør
175 g hvedemel
½ tsk. fint salt
1 æg
Fyld:
4 æg
Pynt:
Salat med asparges:
Sådan gør du:
  1. Tærtebund:
  2. Smuldr smør og ­hvedemel med salt, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med et æg. Lad den hvile i køleskab i mindst en time.
  3. Rul dejen ud i groft hvedemel eller mel, og beklæd en tærteform (20-22 cm i diameter) med dejen. Tryk kanterne godt til, og prik bunden af tærten grundigt med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag tærtebunden i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Pisk æg sammen med fløde og evt. mælk samt krydderier.
  6. Riv osten, og tilsæt halvdelen. Tryk ­blåskimmelosten ­gennem en sigte ned i ­æggemassen. Pisk til ensartet konsistens.
  7. Sæt den forbagte tærteform på en ­bageplade, og hæld ­forsigtigt fyldet i. Bag ­tærten i ca. 25-20 min. ved 175 grader i en ­forvarmet ovn, til ­fyldet er fast. Drys med resten af den revne ost, og bag videre i ca. 5 min., til ­fyldet er fast og ­tærten gylden. Pynt med ­basilikum.
  8. Salat med asparges: Knæk de træede ender af aspargeserne. Skær aspargeserne i stykker på ca. 3 cm. Kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand. Dryp dem af i en sigte.
  9. Bland stykker af grøn salat med basilikumblade og afkølede stykker asparges.
  10. Nyd ostetærten lun med salat med asparges.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri