Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på en blød lagkage.
Othellolagkage med appelsin
1 kage eller 12-14 stykker
Arbejdstid: ca. 1 time
Samlet bage-/kogetid: ca. 30 min.
Hviletid: evt. et par timer
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
50 g sukker
3 blade husblas
Fyld:
150 g makroner
Glasur:
100 g flormelis
3-4 spsk. kakao
1-2 spsk. vand
Drys:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Lagkagebunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet appelsinskal.
  2. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Hæld herefter dejen i 3 smurte lagkageforme (22-24 cm i diameter).
  3. Bag lagkagebundene i ca. 15 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gennembagte. Stik i en kage med et træspyd. Hvis der er rå dej på, skal kagerne bage lidt mere. Afkøl lagkagebundene på en bagerist.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog herefter cremen i ca. 4 min. under konstant omrøring.
  5. Si cremen over i en skål. Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min. Knug vandet ud af bladene, og rør dem i den varme vaniljecreme, så de smelter. Drys overfladen af cremen med sukker, og lad den køle af. Hvis cremen er meget stiv, er det en fordel at blende den til en glat konsistens.
  6. Vend letpisket flødeskum i cremen.
  7. Saml kagen: Læg en lagkagebund i en lagkagering eller en springform beklædt med husholdningsfilm. Stænk med ⅓ appelsinsaft. Læg halvdelen af de knuste makroner ovenpå, og læg halvdelen af appelsinstykkerne over.
  8. Læg halvdelen af vaniljecremen ovenpå. Læg nummer to ­lagkagebund oven på ­vaniljecremen, stænk den med appelsinsaft, og læg de sidste makroner og appelsinstykker på. Læg den tredje lagkagebund øverst, og stænk med den sidste ­appelsinsaft.
  9. Lad lagkagen trække køligt nogle timer. Rør flormelis, kakao og vand til glasur, og smør den i et jævnt lag på toppen af lagkagen. Drys med krymmel, og lad glasuren størkne. Pynt siderne af lagkagen med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri