Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Othellolagkage
(12 stykker)
Arbejdstid: ca. 1 time
Bage/kogetid: ca. 20 min.
Trækketid: evt. et par timer
Ikke fryse-egnet
lagkagebunde (kan evt. købes færdigbagte):
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
Sukkerlage:
1½ dl sukker
1½ dl vand
evt. 2-3 spsk brun rom
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
½ liter sødmælk
50 g sukker
3 blade husblas
Endvidere:
150 g makroner
Kakaoglasur:
125 g flormelis
1½ spsk kakao
ca. 2 spsk kogende vand
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Lagkagebunde:
    Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummende.

    Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

    Hæld dejen i en smurt springform. Bag i ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn, til kagen er gennembagt. Afkøl kagebunden på bagerist.

    Flæk kagen til tre bunde.
  2. Sukkerlage:
    Kog en lage af sukker og vand og smag evt. til med rom.
  3. Vaniljecreme:
    Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen.

    Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Si cremen over i en skål.

    Læg de 3 blade husblas enkeltvist i blød i koldt vand ca. 5 min. Tryk vandet ud af dem mellem fingrene og rør dem i den varme vaniljecreme, så den smelter.

    Lad cremen køle lidt af, og rør den sammen med piskefløde.
  4. Saml kagen:
    Læg en bund i en lagkagering eller en springform beklædt med husholdningsfilm. Stænk med sukkerlage og læg knap halvdelen af cremen på. Fortsæt med at lægge halvdelen af de knuste makroner på cremen. Læg derefter en stænket lagkagebund, et nyt lag creme og resten af makronerne. Gem et par skefulde creme til pynt. Læg en lagkagebund øverst og stænk med den sidste sukkerlage. Lad lagkagen trække køligt nogle timer, eller til næste dag.
  5. Kakaoglasur:
    Rør kakao med flormelis og vand, til glasuren er tyktflydende. Smør et jævnt lag glasur på toppen af lagkagen.
  6. Marcipankant:
    Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse. Skær den i en bredde, der passer til kagens højde. Læg marcipankanten rundt om kagen, efter den er pyntet med glasur.

    Pynt kagen med små klatter creme med et cocktailbær i hver.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge