Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Du må til slagteren og bestille kødet, for som regel udskærer de rullestege uden svær.
Sådan gør du:
  1. Rids sværen med ½ cms mellemrum og gnid groft salt ned mellem sværene. Gnid kødsiden med citronskal og krydderier og læg kødet i køleskabet 6-24 timer.
  2. Steg skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i olie og tag dem af varmen. Rør æble og rugbrød i og tilsæt den sidste spsk timian samt salt og peber.
  3. Fordel fyldet på kødsiden og rul det sammen, så kødets ender støder sammen. Snør grundigt – få en anden til at holde imens.
  4. Læg stegen med samlingen opad på en rist over en bradepande, stik evt. et stegetermometer i og hæld ½ l vand ved. Sæt stegen i ovnen og tænd på 160 grader. Vend den efter 45 min. og steg videre ca. 45 min. (til centrumstemperaturen er 65 grader). Skru op til 250 grader og steg sværen sprød på alle sider.
  5. Tag stegen ud. Skrab bradepanden og si væsken over i en gryde. Skum det meste af fedtet af og tilsæt evt. lidt vand eller bouillon, så der er ca. 3 dl. Drys 1 spsk sigtet mel over fedtlaget og lad det blive opsuget. Kog sovsen igennem under omrøring i 10 min. og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Tyttebær: Vend de rensede eller optøede tyttebær med sukker og lad dem stå i en skål på køkkenbordet. Rør i dem af og til – til sukkeret er opløst. Smag evt. til med cognac eller likør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri