Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Børn elsker at hygge, så ta’ dem med i køkkenet op til påske. Det behøver jo ikke kun være til jul, at man bager småkager og pynter dem.
Påskesmåkager
(ca. 25 store småkager, afhængig af størrelsen)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 8-10 min.
Dejen er fryse-egnet
Kagerne opbevares i en kagedåse eller lufttæt beholder
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 stang vanilje
1 stort æg
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel – evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis, kardemomme, vaniljekorn og citronskal. Tryk dejen sammen med æg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Del evt. dejen i 2-3 portioner og tag en portion ud ad gangen, så dejen ikke bliver for varm. Rul dejen ud, ca. 2 mm tyk. Stik den ud i enkle figurer, f.eks. som påskeæg eller påskekyllinger. Lav evt. skabeloner af papir efter figurerne her på siden og skær rundt om dem med en lille kniv.
  3. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne ca. 8 min., til de er let lysebrune i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
  4. Pynt: Rør flormelis med æggehvide eller vand. Rør det til en tyktflydende masse. Smør glasuren på småkagerne med en ske eller hæld den i en sprøjtepose med et lille hul i spidsen og tegn mønstre med den. Som sprøjtepose kan bruges en plasticpose, hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne. Pynt med kugler, krymmel eller påskeæg, inden glasuren stivner.

    SKABELON TIL PÅSKESMÅKAGER - KLIK HER
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri