Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Skræl 2 æbler, skær kernehuset fra og blend æblerne med cremefraichen.
  2. Bland med peberrod og smag dressingen til med salt og citronsaft.
  3. Vend sildene i og lad det hele stå ca. 1 døgn før servering.
  4. Tyttebærkompot: Skyl tyttebærrene. Vend med sukker, citronskal og lidt salt. Lad det hele stå ved stuetemperatur i 1 døgn, til der dannes saft.
  5. Sigt saften fra og kog den til en tynd, sirupsagtig konsistens. Hæld den over bærrene og køl af.
  6. Ristede æbler: Skær æblerne i pæne både. Rist dem kort på en varm pande, uden fedtstof, så de bliver godt mørke, men stadig har bid indeni.
  7. Skræl det resterende af peberroden og skrab det i tynde spåner kort før servering.
  8. Anretning: „Tegn“ med dressingen en tynd streg over tallerkenen (brug f.eks. en madpose med et hul i hjørnet).
  9. Rul silden og stil den lodret. Fordel 3 æblebåde på tallerkenen.
  10. Kom tyttebærkompotten på toppen af silden. Drys med peberrod og dild. Server med smørristet rugbrød.
Tips!
Sild er ikke fryse-egnede.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri