Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
De koldthævede boller er gode at fryse. Pak dem i passende portioner, og tag dem ud, efterhånden som du får brug for dem.
Picnicboller
10 boller
Arbejdstid: ca. 30 min.
Hævetid: 15-20 timer
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
½ liter vand
1⁄3 pakke gær
2 spsk olie
1½ tsk groft salt
ca. 700 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, groft hvedemel, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt. Tilsæt derefter gradvist hvedemelet.
  2. Ælt dejen glat og smidig. Dejen skal være fugtig og ikke for tør. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt længere.
  3. Ælt dejen igennem, form 10 boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade og tryk dem lidt flade. Lad bollerne hæve ca. 1 time, til de har næsten dobbelt størrelse.
  4. Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Bank på bunden af en bolle. Den er færdigbagt, når det lyder hult.
Tips!
Læg bollerne i fryseposer i passende portioner, mens de stadig er lune, og frys dem med det samme. Så undgår man, at skorpen går fra krummen, når bollerne tøs op.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge