Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

KødSandwich og wrapsDiabeteskost
De lækre fyldte pirogger er oplagte til madpakken, picnickurven eller som en sund snack, når du er på farten. Piroggerne kan sagtens fryses ned, så bag en stor portion til fryseren! Opskriften er fra ’Fuldkorn – der frister”, udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.
Pirogger med kødfyld
20 stk.
Sådan gør du:
  1. Dej:
    Lun 4 dl mælk (max. 0,7% fedt) og opløs 50 g gær heri. Tilsæt 1 spsk flydende fedtstof, 1 tsk sukker, 1½ tsk salt, 325 g rugmel (ca. 6½ dl) og ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl). Hold lidt af hvedemelet tilbage og ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
  2. Fyld:
    Svits 400 g hakket oksekød (max. 10% fedt) i 1 tsk flydende fedtstof. Hak 1 løg fint og lad det svitse med. Tilsæt 2 groftrevne gulerødder (ca. 150 g). Riv 2 stilke bladselleri (ca. 75 g) fint og kom det i. Tilsæt 1 lille ds. koncentreret tomatpuré (70 g) og 1 tsk tørret oregano. Smag til med salt og peber. Lad blandingen køle lidt af.
  3. Slå dejen ned og del den i 20 lige store portioner. Rul hver dejklump ud til en cirkel (ca. 15 cm i diameter) og pensl kanterne med et sammenpisket æg. Fordél fyldet på den ene halvdel af dejen, der derefter foldes sammen, så fyldet lukkes inde. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
  4. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 min. Pensl med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min. på midterste ovnrille. Lad piroggerne afkøle på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Diabetesforeningen/Opskrift: Diabetesforeningen
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri