Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Disse portionstærter smager dejligt både varme og afkølede, så de er oplagt til skovturen eller madpakken.
Portionstærter med forårsløg og svampe
(6-8 stk.)
Arbejdstid: 50 min.
Stege-/bagetid: 45 min.
Fryseegnede
Tærtedej:
200 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
1 bundt forårsløg
15 g smør
1 fed hvidløg
evt. 50 g parmesanost
Creme:
2 æg
2 dl fløde
1 knsp. paprika
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den, så den passer til dine forme (10-12 cm i diameter). Læg dejen i formene, og tryk den godt ind i kanterne. Skær overskydende dej fra, og prik bundene med en gaffel. Sæt dem i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
  3. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
  4. Brun svampene på en pande med smør, og krydr med knust hvidløg, timian, salt og peber. Tag panden af varmen.
  5. Creme:
    Blend æggene med fløde og persilleblade, og smag til med paprika, salt og peber.
  6. Bag tærterne blindt (se nederst) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
  7. Vend forårsløg sammen med svampe, og fordél blandingen i tærtebundene. Hæld cremen ved, drys evt. med friskrevet parmesanost, og bag tærterne i ca. 25 min.
Tips!
At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el.lign. som vægt på dejen for at undgå, at den skrider under bagningen. Hvis du ofte bager tærter, kan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, der kan bruges igen og igen. De fås bl.a. i Magasin til ca. 130 kr.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri